latinica  ћирилица
03/12/2016 |  10:41 ⇒ 11:19 | Autor: RTRS

Braća Tomaš- neraskidiva blizanačka veza sigurna luka zajedništva (VIDEO)

Na prvi pogled sličniji od drugih, a zapravo posebniji od svih ostalih. Sličnosti ne mogu sakriti, a različitostima se ponose. Јedan drugom su najveća podrška, ali i kritika. Vezani neraskidivom krvnom bratskom vezom, ali i onom tajnom blizanačkom- braća Darko i Dalibor Tomaš.
Darko i Dalibor Tomaš - Foto: RTRS
Darko i Dalibor TomašFoto: RTRS

Svaki čovjek na ovom svijetu poseban je i jedinstven, a upravo u tome smo svi isti. Ipak, postoje i oni koji su na prvi pogled sličniji od drugih, a možda drugačiji od ostalih. Oni koji svoje sličnosti ne mogu sakriti, a različitostima učvršćuju svoju tajnu vezu, onu koja im je data rođenjem. Ona neraskidiva, bratska i blizanačka.

Za djetinjstvo se kaže da je najljepši dio života, a Darko i Dalibor perioda svog odrastanja rado se sjećaju, jer njihovo zajedništvo je sigurna luka kojoj se uvijek vraćaju. Iskreno prijateljstvo ponekad je prevazilazilo i bratsku ljubav, pa su jedan drugome bili i ostali najbolji prijatelj, ali i ona pozitivna konkurencija.

- Ono što je specifično, a što nam ljudi ne vjeruju kada im pričamo, je da nismo bili blizanci u smislu da se "mijenjamo". Mi smo jedan drugom bili najveća moguća konkurencija i zahvaljujući tome smo postigli sjajne rezultate. Јa sam se znao našaliti da mi nije krivo kad dobijem 4 u školi, već kad on dobije 5 - kaže Darko.

Često roditelji djecu oblače isto kako bi izbjegli male svađe i u većini slučajeva radi se o blizancima. Nema puno dilema, nema prepirki ko će obući plavu, a ko žutu majicu, a tako su razmišljali i roditelji ovog blizanačkog para i odlučili da ih oblače identično.

- Pitali smi ih zbog čega su nas oblačili isto i njihovo obrazloženje je bilo jasno i potpuno logično- kada su nam kupovali različite stvari mi smo uvijek birali isto. Tek u srednjoj školi počeli smo sa različitim bojama, a tek smo kasnije uvidjeli da smo živjeli u zabludi cijelo vrijeme i da je mnogo ljepše da svako ima svoj stil oblačenja - kaže Dalibor. 

Darko i Dalibor kažu da ispravnom, a ponekad i strogom očevom odgoju duguju to što su danas itekako uspješni u poslu (Darko je načelnik opštine Prnjavor, Dalibor pomoćnik ministra finansija Republike Srpske), ali i u svakodnevnom životu, u kome upoznaju različite ljude, koji nekad ne mogu da prepoznaju upravo njihove različitosti.

- U jednom momentu pred zgradom Vlade sreo me jedan gospodin koji je očigledno bio iz Prnjavora i mislio od mene da je Darko. Nije postojao način da ga uvjerim da sam Dalibor dok mu nisam pokazao ličnu kartu. Stalno je tvrdio da Darko nema brata, a kada je shvatio da sam Dalibor i kada sam mu rekao da radim u Ministarstvu finansija, rekao je "Super, baš tebe trebam" - priča Dalibor.

Braća Tomaš ističu da o njihovim karakternim različitostima mogu govoriti porodica i prijatelji, ali priznaju da je Darko malo ozbiljniji, a da se Dalibor malo više šali. Možda su upravo ove razlike bile presudne kada je riječ o emotivnom statusu.

- Јa sam imao mnogo više sreće u odnosu na Darka, jer je njegova prva djevojka postala supruga. Prosto, sve djevojke kojima se on možda više sviđao nisu imale nekog previše izbora, tako da su morale malo da spuste kriterijume i pokušaju sa mnom da ostvare komunikaciju - šaljivo kaže Dalibor.

Zajedništvo, podrška, konstruktivna kritika, ispravni životni stavovi i motivi svrstali su braću Tomaš među uspješne i perspektivne ljude, koji potvrđuju da ne postoji nemoguće kada se braća udruže. Neke riječi ostaju neizgovorene, ali nađu svoje mjesto u pogledu koji razmijene, jer on govori sve i to je ta blizanačka tajna veza koja ih čini drugačijim od drugih.