latinica  ћирилица
04/12/2016 |  08:25 ⇒ 08:47 | Autor: RTRS

Putni pravci prohodni, zadržavanja na granici do pola sata

Svi putni pravci u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su prohodni, saobraćaj se odvija po pretežno suvom kolovozu, a zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od pola sata, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Put - Foto: RTRS
PutFoto: RTRS

Zbog niske temperature poledice ima na putevima u višim predjelima, preko prevoja, na mostovima i prilazu tunelima.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i sjevernim krajevima, kao i na dionicama u višim predjelima, mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog minerskih radova za danas je od 14.00 do 14.30 časova planirana privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod hidroelektrane "Bočac".

Na području Federaciji BiH jutros od 9.00 pa do 16.30 časova zbog radova u tunelu "Vranduk dva" na dionici magistralnog puta Zenica-Žepče izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj se u tunelu u smjeru Žepča obustavlja i preusmjerava na lokalni put, dok se u smjeru Zenice odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po pretežno suvom kolovozu.

Petlja "Mahovljani" zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor, te regionalnom putnom pravcu Prnjavor-Stanari zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Izmjene saobraćaja aktuelne su i duž pruge Doboj-Banjaluka zbog izgradnje kablovske infrastrukture.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Mitrovići, Ukrina-Vijaka u Vijačanima i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići.

U zonama gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

U Banjaluci će do 11. decembra biti obustavljen saobraćaj za sva vozila preko mosta na rijeci Vrbanji kod Incela, kao i 100 metara obostrano prije raskrsnice ulica Vladislava Sakrića-Ada zbog izgradnje novog mosta.

Na području Federacije BiH radovi su aktuelni na putu prema Јajcu iz pravca banjaluke, zatim Prozor-Јablanica, Tuzla-Priboj i na magistralnom putu u Bihaću.

Vozačima se preporučuje da zbog radova izbjegavaju granične prelaze Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju na svim putnim pravcima, te posjećaju da je zimska oprema zakonski obavezna.

Izvor: SRNA