latinica  ћирилица
04/12/2016 |  14:58 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Vidaković: Odlična saradnja SNSD-a i Komunističke partije Kine

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković izjavio je danas u Pekingu da je rezultat saradnje SNSD-a i Komunističke partije Kine odlična institucionalna saradnja Republike Srpske i Kine iz koje su vidljivi konkretni rezultati.
Delegacija SNSD sa predstavnicima KP Kine - Foto: SRNA
Delegacija SNSD sa predstavnicima KP KineFoto: SRNA

Vidaković je, nakon sastanka delegacije SNSD-a sa zamjenikom direktora Odjeljenja za međunarodne veze Komunističke partije Kine zaduženom za evroaziju Јan Јukin, istakao da će nakon povratka u Republiku Srpsku, SNSD krenuti sa realizacijom dogovorenih aktivnosti, saopšteno je iz ove političke partije.

On je istakao da je desetodnevna posjeta Kini delegacije SNSD-a premašila sva očekivanja, te ponovo uputio poziv za višednevnu posjetu kineske delegacije SNSD-u i Republici Srpskoj.

Delegacija SNSD sa predstavnicima KP Kine

Sagovornici su ocijenili da je saradnja SNSD-a i Komunističke partije Kine odlična, te da je treba dodatno unapređivati u raznim oblastima.

Јuking je delegaciju SNSD-a informisala o načinu funkcionisanja Odjeljenja za međunarodne veze Komunističke partije Kine, o programima koji se tenutno realizuju i koji će biti realizovani u bliskoj budućnosti, te uputila poziv da SNSD u njihovoj realizaciji aktivno učestvuje.

Vidaković je naglasio da se SNSD uvijek sa zadovoljstvom odazivao pozivima Komunističke partije Kine za učešće u raznim programima u njihovoj organizaciji, te zahvalio na dosadašnjoj saradnji i pozivu za unapređenje buduće saradnje, uvjeravajući da će SNSD i ubuduće aktivno učestvovati u svim međunarodnim aktivnostima ove partije.

Na radnom sastanku sa načelnikom Odjeljenja za zakonodavno planiranje Stalnog komiteta Kineskog svenarodnog kongresa Vang Ruihe, delegacija SNSD-a je informisana o načinu funkcionisanja političkog i zakonodavnog sistema u Kini.

Delegacija SNSD-a i visoki zvaničnik Komunističke partije Kine Li Јun dogovorili su naredne zajedničke aktivnosti i uzvratne posjete delegacija dvije partije.

Li Јun je zahvalio delegaciji za učešće u ovom programu, podsjetivši da je nedavno predvodio delegaciju koja se u Republici Srpskoj sastala sa predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a Miloradom Dodikom, kao i ostalim članovima najužeg stranačkog rukovodstva.

On je zahvalio SNSD-u što učestvuje i podržava plan "16 plus jedan" i kinesku nacionalnu strategiju "Јedan pojas jedan put", te prenio pozdrave Dodiku koje mu je uputio ministar Song Tao, navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA