latinica  ћирилица
04/12/2016 |  15:45 ⇒ 15:53 | Autor: RTRS

Dodijeljeno zemljište SPC za izgradnju parohijskog centra u Argentini

Gradonačelnik grada Resistensije u provinciji Ćako u Argentini Horhe Kapitanić potpisao je sporazuma sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve o davanju zemljišta Eparhiji južnoameričkoj za izgradnju parohijskog centra.
Cetinje: Kapitanić - SPC - Foto: SRNA
Cetinje: Kapitanić - SPCFoto: SRNA

Kapitanić se jutros susreo sa predstavnicima SPC u Argentini, koje je predvodio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a u kojoj su bili i episkop Kirilo, prezviter Branko Stanišić, paroh u Ćaku i protođakon Nikola Radiš iz Buenos Airesa, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Crkveni velikodostojnici SPC-a istakli da će na tom mjestu graditi parohijski kompleks.

Podsekretar za urbanizam Nelija Kanteros sagovornike je upoznala da je, nakon odgovarajućih pretraga opštinskog zemljišta, podesnog za ovu namjenu, nađeno zemljište u Ulici Pija Dvanaestog, od otprilike hiljadu metara kvadratnih.

Ona je istakla i da sporazum podrazumijeva da će Crkva obavljati kulturne i društvene aktivnosti koji su na korist grada i njegovih građana.

Eparhija južnoamerička obavezala se da će taj prostor biti dostupan svima i da će jedan njegov dio biti iskorišten za izgradnju trga.

Izvor: Srna