latinica  ћирилица
04/12/2016 |  19:21 ⇒ 19:22 | Autor: RTRS

Minimalac Zvezde na debiju na "krovu"

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac 1:0 (0:0), u Zaplanjskoj u 19. kolu Superlige Srbije.
Crvena zvezda (Foto:StarSport) -
Crvena zvezda (Foto:StarSport)

Minimalac crveno-bijelima na debiju na terenu na Tržnom centru Stadion donei je bek Dušan Anđelković iz slobodnog udarca u 55. minutu.

Voždovac je u prvih 45 minuta odlično parirao Zvezdi čak bio i opasniji, ali je Stefan Dražić propustio dva zicera ispred Filipa Manojlovića.

Domaći će vjerovatno da se žale i što im sudija Milan Ilić nije dosudio penal poslije igranja Anđelkovića rukom poslije centaršuta Asanija u 15. minutu.

Nakon sjajnog ritma u prvih 20 minuta uslijedio je pad tempa u nastavku poluvremena, bez konkretnih dešavanja pred oko 1.500 navijača, da bi Zvezda do vođstva stigla u desetom minutu nastavka.

Nakon sjajnog gola Anđelkovića sa oko 20 metara, Zvezda je u potpunosti zatvorila igru i prilaze svom golu, nije bila pretjerano opasna ispred gola domaćina, ali ni golman Manojlović nije imao posla s druge strane.

Tek u samoj završnici Voždovac je pokušao da izbjegne poraz, ali je Manojlović odlično ragovao poslije šuta Srećkovića sa ivice kaznenog prostora.

Zvezda je pobijedila osmi put u posljednjih deset kola, četvrti put u nizu je savladala Voždovac, pa poslije 19 kola ima 48 bodova.

Izvor: B92