latinica  ћирилица
05/12/2016 |  16:39 ⇒ 16:47 | Autor: RTRS

BiH - Austrija: Usvojen akcioni plan saradnje

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc usvojili su danas okvirni akcioni plan saradnje BiH i Austrije za narednu godinu.
Igor Crnadak i Sebastijan Kurc - Foto: RTRS
Igor Crnadak i Sebastijan KurcFoto: RTRS

Akcionim planom definisani su pravci saradnje u oblasti evropskih integracija i spoljne politike, a u okviru berlinskog procesa i austrijskog predsjedanja OEBS-om u 2017. godini, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Definisano je austrijsko učešće u programima koji se sprovode u BiH, a koje finansira EU, te su date smjernice saradnje u oblasti ekonomije, zaštite okoline i razvoja, kulture, obrazovanja, nauke, te izbjeglica i migracija.

Na sastanku je dogovoreno da austrijski šef diplomatije 2017. godine posjeti BiH, gdje će razgovarati sa omladinskim udruženjima, studentima i drugim predstavnicima mladih iz Sarajeva, Banjaluke i Mostara o rješavanja problema i perspektive mladih u procesu pridruživanja EU.

Crnadak je učestvovao u Beču na otvaranju ministarskog dijela Međunarodne konferencije o nuklearnoj bezbjednosti, koja se održava u organizaciji Međunarodne agencije za atomsku energiju od 5. do 9. decembra.

Izvor: SRNA