latinica  ћирилица
07/12/2016 |  08:39 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

U Srbiju zabranjen ulazak za 200 osoba iz regiona

Nakon niza pokušaja ubistava u Beogradu i Novom Sadu, srpska policija i bezbjednosne službe sačinile su spisak od oko 200 osoba iz regiona kojim nije dozvoljen ulazak u Srbiju, pišu Večernje novosti.

Na spisku su isključivo lica sa obimnim kriminalnim dosijeima, nezvanično saznaje list.

Oni su označeni kao bezbjednosno potencijalno opasne osobe i odlučeno je da im se na graničnom prelazu, prilikom identifikacije pasoša, odmah izrekne zabrana ulaska u Srbiju.

List saznaje da je jedan od posljednjih koji nije mogao da pređe granicu crnogorski državljanin Krsto Stanišić, kome je na Aerodromu "Nikola Tesla" rečeno da ne može da uđe u zemlju "zbog zaštite javnog poretka i bezbjednosti Srbije".

Stanišić, prema riječima njegovog advokata Slavka Petrića, u Beogradu sa porodicom živi od 1985. godine i ima uredno prijavljeno prebivalište i nije osuđivan za neko teže krivično dijelo.

Prema pisanju Novosti, crnogorske bezbjednosne službe i policija takođe su napravile svoj spisak "nepoželjnih državljana Srbije" na kom su imena dobro poznatih u kriminalnim krugovima, ali ima i pripadnika nekada poznatih mafijaških klanova.

Izvor: Večernje novosti