latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:56 ⇒ 16:58 | Autor: RTRS

Crna Gora: U potragu za ubicom uključen i helikopter

Crnogorska policija preduzima intenzivne aktivnosti da pronađe osobu koja je u Bečićima ubila dva lica i ranila jedno, a u potragu za počiniocem uključen je i helikopter, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.
Helikopter - ilustracija (foto: www.thelocal.fr) -
Helikopter - ilustracija (foto: www.thelocal.fr)

U policiji kažu da postoje indicije da je današnja pucnjava posljedica ranijih sukoba kriminalnih grupa sa područja Crne Gore i regiona.

Iz crnogorske policije podsjećaju da je danas oko 11.00 časova u kafe-baru "Trofej" u Bečićima za sada nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja i da su tom prilikom smrtno stradali Budvani Đ.B. /32/ i D.Z. /69/, dok je I.S. ranjen.

"Službenici Centra bezbjednosti Budva su odmah blokirali saobraćajnice i zajedno sa Posebnom jedinicom policije, radi pronalaska počinilaca, vrše pretragu terena u koju je uključen i helikopter Aviohelikopterske jedinice MUP-a", navodi se u saopštenju.

Navodi se da su službenici kriminalističke policije koordinisanim aktivnostima veoma brzo došli do određenih podataka koji mogu biti od koristi za istragu.

"U ovom momentu postoje indicije koje ukazuju na to da je današnja upotreba vatrenog oružja posljedica ranijih sukoba kriminalnih grupacija sa područja Crne Gore i regiona zbog kriminalnih aktivnosti u koje su te grupacije bile uključene, a koje su se odvijale van teritorije naše države", kaže se u saopštenju.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji na licu mjesta obavlja uviđaj.

Izvor: SRNA