latinica  ћирилица
07/12/2016 |  16:57 | Autor: RTRS

Dinamo na korak od negativnog rekorda

Očajan bilans Dinama iz Zagreba u Ligi šampiona ove sezone, za sada pet utakmica, pet poraza uz gol razliku 0:13.
Detalj sa meča (Foto: uefa.com) -
Detalj sa meča (Foto: uefa.com)

Ukoliko večeras zabilježe poraz bez postignutog pogotka postaće treća ekipa u istoriji ovog takmičenja kojoj je to pošlo za rukom. Prije Dinama isti učinak imao je Makabi iz Haife 2009. godine. Deportivo 2004. nije postogao gol ali je imao osvojena dva boda.

Ekipa Dinama ove godine služi za povećanje gol razlike protivnika. Do sada je njihova mreža napunjena do vrha, a večeras bi mogla biti i prepunjena. "Modri" gostuju Јuventusu od koga su na Maksimiru poraženi sa 4:0.

Da u šest utakmica ne postigne nijedan pogodak dosada je to uspio Makabi iz Haife, koji je 2009. godine izgubio svih šest mečeva uz gol razliku 0:8. Španski Deportivo 2004. nije postigao nijedan pogodak, ali je dva puta odigrao neriješeno pa je osvojio dva boda.

Tradicija takođe ne ide na ruku Dinama. Naime, u 12 mečeva nijednom nije slavio u Italiji, a samo dva puta je izbjegao poraz. Dinamo je izgubio u 11 zadnjih gostovanja u Ligi šampiona uz gol razliku 3:38.

Kladionice, takođe, Dinamo smatraju za autsajderom. Kvota na remi je od 6,8 do 10,5, a na pobjedu Dinama je velikih 18 do 34.

Izvor: RTS