latinica  ћирилица
07/12/2016 |  21:48 | Autor: RTRS

Gradiška: Održan humanitarni koncert za Ranku Gajić Savić

Kulturno-umjetničko društvo "Kolovit" i Kulturni centar Gradiška organizovali su večeras humanitarni koncert za pomoć Ranki Gajić Savić kojoj je hitno potrebno 40.000 evra za transplantaciju bubrega u Francuskoj.
Gradiška -
Gradiška

Tridesetogodišnja Ranka, majka dvoje djece, rodom je iz Čatrnje kod Gradiške, a živi u Banjaluci. Oboljela je od sistemskog eritemskog lupusa, bolesti koja napada i uništava imuni sistem i organe.

Rankina majka Snježana Savić kaže da su njenoj kćerki oštećeni srce, pluća i nervni sistem, te da su joj oba bubrega potpuno otkazala.

Ona je navela da su se u humanitarnu akciju uključili banjalučki Crveni krst, Dom kulture i brojne organizacije i građani, a do sada je prikupljeno 9.500 KM.

Savićeva vjeruje da će se ljudi dobre volje uključiti u akciju i omogućiti Ranki da se izliječi, te da i dalje bude oslonac šestogodišnjem sinu i sedmogodišnjoj kćerki.

Predsjednik KUD-a "Kolovit" Mirko Borjanović naveo je da su, osim novca od prodaje ulaznica za humanitarni koncert, članovi ovog društva prikupili 530 KM.

Osim "Kolovita", na humanitarnom koncertu nastupila su kulturno-umjetnička društva sa podrčja opštine Gradiška "Mirkovo kolo" iz Vrbaške i "Kozara" iz Gornjih Podgradaca i društva sa područja Srpca, folklorno udruženje građana "Motajički vuk" iz Sitneša i "Đerdan" iz Kukulja.

Izvor: SRNA