latinica  ћирилица
08/12/2016 |  13:23 | Autor: RTRS

Danilović jedini kandidat za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije

Legendarni košarkaš i nekadašnji funkcioner Partizana, Predrag Danilović, jedini je kandidat za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.
Predrag Danilović - Foto: Novosti.rs
Predrag DanilovićFoto: Novosti.rs

Rok za podnošenje kandidatura za funkciju predsjednika KSS-a, koju je prethodnih pet i po godina obavljao Dragan Đilas, istekao je danas, a do predviđenog roka kandidaturu je podnio jedino Danilović.

Podršku njegovoj kandidaturi u predviđenoj formi dostavio je 21 delegat Skupštine KSS-a, navodi se na sajtu Saveza.

"Poslije razgovora s mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam prijedlog velike većine delegata skupštine da budem kandidat za predsjednika KSS-a. Ovaj prijedlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner", naveo je Danilović u izjavi dostavljenoj medijima.

Uz kandidaturu, Danilović je dostavio i program rada, ali i prijedlog za četiri resorna potpredsjednika.

Danilović je za potpredsednika za žensku košarku predložio Anu Јoković, a za potpredsednika za mušku košarku Igora Rakočevića. Za potpredsednika za finansije i marketing predložen je Bojan Radun, a za potpredsednika za takmičenja Dušan Projović

KSS će novog predsjednika izabrati na Skupštini zakazanoj za 15. decembar.

"Ukoliko 15. decembra dobijem povjerenje delegata skupštine Košarkaškog Saveza Srbije za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta", rekao je Danilović. 

Predrag Danilović je rođen 26. februara 1970. godine u Sarajevu. U profesionalnoj karijeri igrao je za Partizan, Virtus Bolonju i NBA klubove Majami i Dalas, a karijeru je završio 2000. godine u Virtusu.

Sa reprezentacijom je osvojio zlato na Evropskim prvenstvima 1989, 1991, 1995. i 1997, bronzu na EP 1999, kao i srebro na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

Fiba ga je proglasila za najboljeg igrača Evrope 1995. godine

Sa Partizanom je 1992. godine bio klupski šampion Evrope, a osvojio je i evropski Kup Radivoja Koraća, nacionalno prvenstvo i dva Kupa Јugoslavije.

U dresu Virtusa bio je evropski šampion 1998. godine, u Italiji je osvojio četiri nacionalna prvenstva, jedan Kup i jedan Superkup.

Godinama je obavljao funkciju predsednika Partizana, koju je napustio u avgustu 2015. godine.

Izvor: RTS, Beta