latinica  ћирилица
08/12/2016 |  13:33 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

Delegacija iz Poljske - Investirati u Derventu i Srpsku

Delegacija iz Poljske, koju je predvodio predsjednik okruga Volomin Kazimierz Rakovski, danas je u razgovoru sa načelnikom opštine Derventa Miloradom Simićem istakla interesovanje sa saradnju sa predstavnicima lokalne zajednice, kao i u oblasti privrede, kulture, sporta, turizma.
Delegacija iz Poljske - investirati u Derventu i Srpsku - Foto: SRNA
Delegacija iz Poljske - investirati u Derventu i SrpskuFoto: SRNA

"Ovo je njihova prva posjeta Derventi, ali imali smo prepisku već duže vrijeme. Za jedan dan izdajemo dozvole za rad koje su u nadležnosti opštine, a i na višim nivoima ide brzo. Mislim da su stekli dobru sliku i uvjeren sam u dobru saradnju u narednom vremenu", izjavio je Simić.

Članovi poljske delegacije izrazili su spremnost da investiraju u Republiku Srpsku i Derventu, te pozvali lokalnu vlast i privrednike da posjete Poljsku i učestvuju na kongresu Ekonomskog foruma u martu, gdje će direktnim susretima sa poljskim privrednicima konkretizovati mogućnosti saradnje.

"Cilj našeg dolaska je da potpišemo sporazum prijateljstva i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ali i saradnje privrednika. Na forumu koji će biti održan u martu želimo da prikažemo naše znanje i mogućnosti, i učvrstimo naše veze", rekao je Rakovski.

Osim delegacije iz Poljske, sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Siniša Јeftić, vršioci dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Mirsad Bećirović i Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Goran Јevtić, te vlasnik preduzeća "Drvoprerada Đurić" Pero Đurić.

Na sastanku je istaknuto da veliku zaslugu za dolazak delegacije iz Poljske u Republiku Srpsku i Derventi ima ambasador BiH u Poljskoj Duško Kovačević.

U nastavku posjete delegacija je posjetila nekoliko firmi koje uspješno posluju u Derventi i bave se izvozom.

Izvor: Srna