latinica  ћирилица
08/12/2016 |  15:09 ⇒ 15:26 | Autor: RTRS

Predsjednik A-HSP prijetio Pupovcu i huškao sljedbenike

Predsjednik minorne desničarske stranke A-HSP Dražen Keleminec poručio predsjedniku Srpskog nacionalnog vijeća Miloradu Pupovcu da, ako mu se ne sviđa ustaški usklik "Za dom spremni", odseli u Srbiju, a svoje sljedbenike pozvao da slijede njegov primjer, nakon čega su uslijedile i prijetnje smrću.
Milorad Pupovac (Foto: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca) -
Milorad Pupovac (Foto: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca)

Keleminec je ovu poruku Pupovcu uputio nakon što je glasilo SNV "Novos/sti" objavilo tekst o spomen ploči hrvatskim veteranima sa uklesanim ustaškim pozdravom u centru Јasenovca, što je podiglo prašinu u Hrvatskoj i šire.

Pupovac je, naime, tri dana nakon objavljivanja priče o spornoj spomen-ploči na svom Fejsbuk profilu konstatovao da se niko od nadležnih predstavnika vlasti odgovornih za ustavnost i zakonitost nije oglasio na tu provokaciju.

"Ovu poruku sam poslao Miloradu Pupovcu: Ne s.... Sa pozdravom Za dom spremni borili smo se protiv tvojih četnika koji su htejli Veliku srbijicu. Zato ima da ćutiš jer ovo je Hrvatska", napisao je potom Keleminec na svom profilu i zatim svojim sljedbenicima dao instrukciju da poučeni njegovim primjerom učine isto i Pupovcu pošalju "poruku-čestitku s pozdravom "Za dom spremni"", napisao je Keleminec.

A da se njegovi sljedbenici ne bi previše mučili, postavio je i poveznicu na Pupovčev profil i poručio mu da "ako mu taj pozdrav smeta odseli u Srbiju".

Da je njegov huškački poziv urodio uznemirujućim, uvredljivim i prijetećim porukama, dokazuje čitav niz komentara i privatnih poruka kojima su Keleminčevi sljedbenici pod imenima i prezimenima zasuli profil predsjednika SNV-a.

Mnoge od njih sadržavale su i prijetnje smrću.

"Prometne nezgode se dešavaju, jel` da Milorade", "Pa dobro kaj nema neka vrba za tog smrada", samo su neke od njih, prenijele su Novos/sti.

Izvor: Tanjug