latinica  ћирилица
08/12/2016 |  16:23 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Donacija Adiko banke Dječijem odjeljenju Zavoda "Zotović" (VIDEO)

Dječjem odjeljenju Zavoda za fizikalnu medicinu i rehalibitaciju “Dr Miroslav Zotović” uručena je donacija Adiko banke u vrijednosti od 15.000 maraka. Novac će biti utrošen za rekonstrukciju dotrajale čajne kuhinje i za uređene sobe za Senzornu integraciju.
Adiko - donacija - Foto: RTRS
Adiko - donacijaFoto: RTRS

Na Dječjem odjeljenju u svakom trenutku boravi 20 majki koje učestvuju u procesu rehabilitacije svoje djece. Olivera je jedna od njih. Kaže, nova kuhinja znatno će olakšati boravak u ovoj ustanovi.

- Kuhinja je neophodna. Mi tu i boravimo i pripremamo djeci obroke jer neka djeca imaju poseban režim ishrane koji kuhinja ne može da isprati, kaže Olivera Јović.

- Mnogobrojni timovi u Zavodu svakodnevno rade vrlo posvećeno i drago nam je kad nas krajem godine, pred novogodišnje praznike, neki od naših privrednika prepoznaju, istakla je Snežana Novaković Bursać, pomoćnica direktora za medicinska pitanja Zavoda “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci.

Adiko banka je društveno-odgovorna kompanija, koja će narednih dana slične donacije uručiti u Sarajevu i Mostaru.

Mario Ivanković, direktor Adiko bank a.d. Banjaluka, naglasio je da Adiko banka današnjom donacijom pokazje da su joj prioriteti na polju društevno-odgovornog djelovanja javne institicije i udruženja koja vode računa o dječijoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

Tokom svog stogodišnjeg postojanja Zavod “Dr Miroslav Zotović” izrastao je u visokorangiranu zdravstvenu ustanovu i regionalnog lidera u oblastima rehalibitacije djece i odraslih.