latinica  ћирилица
08/12/2016 |  19:50 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Železnjak: Uspješna saradnja "Јedinstvene Rusije" i Demokratske partije Srba u Makedoniji

U 2006. godini, Partija "Јedinstvena Rusija", u okviru kompleksnog razvitka međupartijskih veza sa zemljama Balkanskog regiona, započela je konstruktivni dijalog sa političarima iz Makedonije.
Sergej Železnjak          (Foto:Dmitry Rozhkov / Wikipedia) -
Sergej Železnjak (Foto:Dmitry Rozhkov / Wikipedia)

- Naša saradnja sa Demokratskom partijom Srba u Makedoniji, predvođenom Ivanom Stoilkovićem, ima ogroman razvojni potencijal, i služi učvršćivanju dobrosusjedskih odnosa između Rusije i Makedonije, izjavio je zamjenik sekretara Generalnog savjeta "Јedinstvene Rusije", član komiteta Državne Dume za međunarodna pitanja, Sergej Železnjak.

- Demokratska partija Srba u Makedoniji aktivno učestvuje u razvitku regionalne koncepcije B4 - vojne neutralnosti četiri Balkanske države: Srbije, Crne Gore, Makedonija, Bosne i Hercegovine. Važan korak u promociji ove inicijative jeste i učešće naših makedonskih partnera u Balkanskoj deklaraciji, čije je potpisivanje bilo glavni spoljnopolitički događaj XV kongresa partija "Јedinstvena Rusija", rekao je Železnjak.

Železnjak je istakao da uvažava prijedloge makedonskih kolega za razvoj sveobuhvatne saradnje i ostvarivanja konkretnih koraka u privredi, energetici, oblasti turizma, informatičkoj saradnji, u kulturnoj i naučnoj sferi.

"Narode naših država ujedinjuju viševjekovne duhovne istorijske tradicije, i ja se nadam da ćemo nastaviti sa zajedničkim naporima za razvoj prijateljskih odnosa između naših zemalja i naroda, naglasio je Železnjak.

Poželio je Ivanu Stoilkoviću, Demokratskoj partiji Srba u Makedoniji i njenim političkim partnerima u predizbornoj koaliciji "ZA BOLjU MAKEDONIЈU", uspjeh na predstojećim parlamentarnim izborima u nedjelju, 11. decembra.

Izvor: Agencije