latinica  ћирилица
09/12/2016 |  19:31 ⇒ 10/12/2016 | 14:25 | Autor: RTRS

Kasipović: Omladina pokazala zrelost

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da su predstavnici omladinskih organizacija u Srpskoj na današnjem razmatranju Prednacrta budžeta za narednu godinu pokazali zrelost i razumijevanje za okolnosti u kojima Vlada trenutno priprema ovaj dokument.
Anton Kasipović - Foto: RTRS
Anton KasipovićFoto: RTRS

"Nastojali smo da Omladinski savjet Republike Srpske i Unija studenata Srpske zadrže poziciju u budžetu koju su imale i ove godine i oni su time veoma zadovoljni", rekao je Kasipović Srni.

On je dodao da je predstavnike ovih omladinskih organizacija zanimao i odnos prema njihovom djelovanju, ali i rješavanje određenih problema mladih, kao što je sufinansiranje stambenog zbrinjavanja, te pronatalitetna politika.

"To su pitanja koja će Vlada svakako razmatrati na putu od prednacrta do kreiranja budžeta za narednu godinu", rekao je Kasipović.

On je istakao da ohrabruje odnos i razumijevanje mladih za probleme sa kojima se Vlada suočava.

Ministar omladine, porodice i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je da su na današnjem sastanku usaglašena mišljenja predstavnika Vlade i omladinskih organizacija Srpske.

Ona je dodala da su omladinske organizacije važan partner Ministarstva, te izrazila zadovoljstvo što je na sastanku iskazano razumijevanje za situaciju u kojoj se kreira budžet za narednu godinu.

Izvor: SRNA