latinica  ћирилица
13/12/2016 |  14:28 | Autor: RTRS

Konobarici ostavio 50.000 dolara i automobil (VIDEO)

Valtera "Bak" Svordsa su ljudi uglavnom zaobilazili jer je stalno prigovarao, znao je često da bude grub i uvrijedljiv. Bio je vrlo zahtjevan gost, a ona je jedina imala dovoljno strpljenja za njega.
Ljubaznoj konobarici auto i 50 hiljada dolara - Foto: Screenshot/YouTube
Ljubaznoj konobarici auto i 50 hiljada dolaraFoto: Screenshot/YouTube

Taj 89-godišnji ratni veteran bio je redovan gost u restoranu "Lubi's" u Braunsvilu u Teksasu. Ona ga je posluživala više od sedam godina, uvijek s osmijehom na licu.

Konobarica Melina Salazar iz SAD-a nikada neće zaboraviti dan kada je saznala da joj je "staro gunđalo" ostavio 50.000 dolara i svoj automobil – Buik 2000.

Melina je vidjela da se iza te maske zapravo krije čovjek koji je usamljen. Iako je i prema njoj znao da bude vrlo neprijatan, ona osmijeh s lica nije skidala. Uvijek je s njim bila ljubazna.

Јednog dana Melina je primjetila da starac više ne dolazi u restoran, a brzo nakon toga je vidjela njegovu čitulju u lokalnim novinama. Uhvatila ju je neka tuga iako je znao da ponekad bude veoma naporan.

Nakon nekoliko mjeseci posjetio ju je njegov advokat i rekao kako joj je Valter ostavio 50.000 dolara i automobil jer je uvijek bila tako dobra i ljubazna prema njemu.

Bilo je to 2007. godine, nekoliko dana prije Božića. Melina i danas rado prepričava koliko ju je to sve šokiralo i rasplakalo. Često ga se sjeti, a posebno pred božićne praznike.

"Uvek imajte osmjeh na licu, prema svima, čak i onima koji se vama ne osmjehuju. Nikad ne znate koliko vaš pozitivan stav može da utiče na nečiji život, koliko to nekome može da znači. Ne možete znati šta se događa u životu nekog čovjeka u tom trenutku i vaš osmijeh može biti jedina lijepa i dobra stvar koju će doživjeti", rekla je lokalnim novinama.

Izvor: B92