latinica  ћирилица
23/12/2016 |  17:00 ⇒ 21:06 | Autor: RTRS

"Proslave Dana Republike biće najljepše na svijetu, jer je nama taj datum najbitniji"

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će Dan Republike 9. januara biti proslavljen onako kako treba, uprkos pritiscima sa kojima je suočena Republika Srpska i raznim stvarima koje dolaze od stranaca i političkog Sarajeva.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"U bilo kom gradu, sve što bude u funkciji proslave Dana Republike biće najljepše na svijetu, jer je nama taj datum najbitniji", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je stav Vlade Srpske da uvijek treba osmišljavati i dopunjavati način na koji se obilježava Dan Republike i da će ona uvijek biti na tom zadatku i sve što bude od nje traženo, Vlada će i uraditi.

"Govorimo o važnoj stvari - kako sadržajno popuniti sve manifestacije i događaje koji treba da budu vezani za jedan tako važan datum kao što je Dan Republike. Nadam se da niko ništa neće opstruisati", dodala je Cvijanovićeva.

Govoreći o Budžetu za narednu godinu, ona je navela da se danas počelo diskutovati o toj temi u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da će se tek vidjeti kako će izgledati konačan budžet.

"Stav Vlade Srpske je takav pretočen u Budžet, on je poznat sa svim ovim veličinama, iznosima koji se tamo nalaze, a da li će poslanici nešto mijenjati ili ići nekom drugom linijom to ne zavisi od nas", dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Budžet je koncipiran sa relnim mogućnostima, vodeći računa o brojnim kategorijama, borcima, penzionerima, poljoporivrednicima, socijalnoj sferi...