X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
08/01/2017 |  18:16 ⇒ 20:50 | Izvor: RTRS

Nevesinjska bolnica za primjer u regionu (VIDEO)

Nevesinjska bolnica imala je izuzetno uspješnu godinu u kojoj je urađeno 300 operacija od kojih 80 najsloženijih koje se ne rade nigdje na prostoru BiH, ističu u menadžmentu ove bolničke ustanove.
Nevesinje - bolnica - Foto: RTRS
Nevesinje - bolnicaFoto: RTRS

Osim stalnog tima, u nevesinjsku bolnicu dolaze eminentni ljekari iz Srbije, u prvom redu poznati hirurg Predrag Peško i njegov tim.

Rajka Gutalj, iz Istočnog Sarajeva, odlučila je da tumor debelog crijeva operišu upravo ljekari u nevesinjskoj bolnici. Zadovoljna je timom i uslovima u bolnici. Ona je istakla da su joj preporučili ovu bolnicu i da je zadovoljna. Istakla je da je osoblje izuzetno ljubazo, a bolnica odlično opremljena.

Iste utiske ima i Ismet Čavka iz Banjaluke. U nevesinjkoj bolnici operisao je tumor u maloj karlici. Kaže da je čuo samo pohvale o ovoj bolnici, a kasnije se i sam uvjerio u stručnost i ljubaznost medicinskog osoblja.

Menadžment bolnice poručuje da je 2016. godina za ovu ustanovu, njene zaposlene i pacijente, bila izuzetno uspješna.

Direktor Velibor Milivojević ističe da su napravili iskorak u hirurgiji i ginekologiji, te u saradnji sa stručnjacima iz Srbije imali više od 300 intervencija i operacija koje ranije nisu rađene u ovoj ustanovi.

- Od tih 300 intervencija, 80 su najzahtjevnije operacije koje se ne rade nigdje nego u ovoj ustanovi na području cijele BiH. To su operacije jednjaka od malignih oboljenja, do benignih promjena na jednjaku, ali i veoma složene operacije u maloj karlici - naveo je Milivojević.

On je istakao da je dolaskom poznatog hirurga Predraga Peška povećan ugled ustanove, kao i broj pacijenata koji dolaze iz ostalih gradova Republike Srpske, Federacije BiH, kao i regiona.

Planovi za narednu godinu, poručuje Milivojević, jesu da budu još bolji i uspješniji. Inače, gradnja bolnice u Nevesinju ideja je dobrotvora Mihaila Labala koja je realizovana uz podršku predsjednika Srpske Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske i ostalih dobrotvora.