latinica  ћирилица
09/01/2017 |  08:50 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

Danas izručenje Sanjina Sefića

Sanjin Sefić, koji se više od dva mjeseca nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, trebao bi, kako je najavljeno, danas biti izručen nadležnim organima BiH.

- Izručenje Sanjina Sefića planirano je za 9. januar - potvrđeno je nedavno iz Kantonalnog suda u Sarajevu. Njega će na granici preuzeti Sudska policija koja će ga sprovesti do Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

Sanjin Sefić je osumnjičen da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentkinje Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je u utorak, 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao granicu između BiH i Srbije. Uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu.

U Sarajevu osvanuli plakati povodom izručenja Sefića

Na nekoliko lokacija u Sarajevu jutros su osvanuli plakati s porukama povodom današnjeg izručenja Sanjina Sefića BiH. Građani su digli svoj glas i poručili kako Sefića nisu zaboravili.

Samo neke od poruka koje se mogu vidjeti na ulicama Sarajeva su: "Sefiću, nismo te zaboravili. Pravda je nedostižna, ali očekujemo najvišu kaznu. Nadležni, budite odgovorni", "Sad je vrijeme za korak tužilaštva i suda. Pravda nije nadoknadiva, ali tražimo najvišu kaznu".

Građani takođe, pozivaju sud na odgovornost i navode da zakonska kazna mora biti zadovoljena.

"Pravosuđe nek` od danas radi za one koji nisu živi. Dugo ste štitili one koji su za to krivi. Za Editu i Selmu", poručuju građani.

Izvor: FENA/Kliks