latinica  ћирилица
09/01/2017 |  10:08 | Autor: RTRS

Јahorina: Dobri uslovi za skijanje

Uslovi za skijanje na Јahorini dobri su na stazama "Skočine" i "Poljice", rekla je Srni portparol Olimpijskog centra Ivana Lizdek.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Lizdekova je istakla da je vidljivost dobra, da visina snijega iznosi 40 centimetara, a da je temperatura jutros bila minus 17 stepeni Celzijusovih, dok je vjetar duvao brzinom od 12 metara u sekundi.

Od vertikalnog transporta rade ski-liftovi "Poljice", "Poljice bebi" i "Skočine šestosjed", te Zabavni park "Ogorjelica".

Lizdekova je napomenuo da krajem januara i početkom februara očekuje veći broj gostiju.

Rukovodilac marketinga i prodaje u Olimpijskom centru "Јahorina" Dragan Sokolović procjenjuje da na planini trenutno boravi oko 2.000 gostiju, ali se veći broj očekuje u narednom periodu s obzirom na to da se najavljuju nove snježne padavine.

"Buking za vrijeme novogodišnjih praznika bio je dosta dobar. Na planini je boravilo izmeđi 4.000 i 5.000 ljudi, a kada je riječ o dočeku Nove godine značajno više od toga, jer je određen broj došao na Јahorinu samo zbog toga", rekao je Srni Sokolović.

Prema njegovim riječima, za kraj januara ima znatan broj rezervacija turista iz Turske.

"Prošle godine se broj tuskih gostiju mjerio čak i hiljadama, a procjene su da će i ove godine biti slična situacija. Tome doprinosi blizina Turske i jeftina avionska karta na relaciji Istanbul-Sarajevo", rekao je Sokolović.

On je dodao da je, kada je riječ o stranim turistima, a ne računajući zemlje bivše Јugoslavije, ove godine znatan broj gostiju iz Poljske, pa i iz Mađarske.

Izvor: SRNA