latinica  ћирилица
09/01/2017 |  16:20 ⇒ 17:03 | Autor: RTRS

MO BiH: Nismo odobrili učešće OSBiH u obilježavanju Dana Republike Srpske

Ministarstvo odbrane BiH je navelo da je prema propisima Zajedničkom štabu OSBiH 6. januara dostavilo smjernice o postupanju pripadnika OSBiH na aktivnostima u Banjaluci 8. i 9. januara 2017. godine.
Banjaluka: OS BiH - Treći pješadijski puk OS BiH - Foto: RTRS
Banjaluka: OS BiH - Treći pješadijski puk OS BiHFoto: RTRS

Ovo ministarstvo navodi, da je u vezi sa aktom NATO štaba u Sarajevu, od Predsjedništva BiH tražilo uputstva u vezi sa zahtjevom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za odavanje počasti za angažovanje počasne jedinice OS  9. januara.

Ministarstvo je navelo da Predsjedništvo BiH nije odgovorilo na njihov dopis do 8. januara, zbog čega je ono juče izdalo privremeno naređenje Zajedničkom štabu OS BiH da se obustave sve radnje u vezi angažovanjem pripadnika OS za danas u Banjaluci.

Takođe, kako navodi ovo ministarstvo sinoć je izdalo pisana uputstva Zajedničkom štabu u kojima je isključilo bilo kakvo učešće pripadnika OS u aktivnostima 9. januara.

Kako se dodaje, MO će ispitati kako je došlo do učešća i postrojavanja pripadnika OS BiH 9.januara u Banjaluci i o tome informisati Predsjedništvo BiH.