latinica  ћирилица
15/01/2017 |  12:43 ⇒ 16:03 | Autor: RTRS

Zasjedao Savjet za nacionalnu bezbjednost; Nikolić: Trzaji odlazeće američke administracije

U Generalštabu Vojske Srbije u Beogradu održana je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.
Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost - Foto: TANЈUG
Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednostFoto: TANЈUG

Sjednici su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar pravde Nela Kuburović.

Bili su prisutni i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Vučić je sinoć održao sjednicu Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Vučić je juče na konferenciji za novinare upozorio da je Priština potezima koje je preduzela povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd-Kosovska Mitrovica, pokazala da želi da izazove šire sukobe na zapadnom Balkanu.

Vučić je upozorio i zamolio Albance na Kosovu i Metohiji da ni ne pomišljaju da oružjem napadaju Srbe jer, kako je istakao, Srbija to neće dozvoliti.

Nikolić: Priština pogazila nekoliko sporazuma iz Brisela

Čini mi se da su događaji vezani za voz trzaji odlazeće američke administracije, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije. Predmet dijaloga u Briselu treba sada da bude samo voz, odnosno sloboda kretanja, rekao je Nikolić.

Sporazumi iz Brisela služe da se Srbija podsjeti na šta se sve obavezala, a da ih Albanci jednostavno pogaze, rekao je Tomislav Nikolić novinarima.

Predmet dijaloga u Briselu treba sada da bude samo voz, odnosno sloboda kretanja, inače ne vidim o čemu treba da pregovaramo s privremenim institucijama PriŠštine i Evropskom unijom, rekao je Nikolić. 

EU mora da odgovori da li je tačna Mustafina izjava da su imali njenu saglasnost, rekao je predsjednik Srbije. 

Pojavljivanje jedinica ROSU znak da su ALbanci željeli rat, rekao je Nikolić. 

"Postupaćemo po Ustavu Ssrbije, svaki novi pokušŠaj završŠiće se lošŠe, o tome neka razmišŠljaju i Albanci i njihovi sponzori", rekao je Nikolić.

Izvor: RTS, SRNA