X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
16/01/2017 |  11:15 ⇒ 11:28 | Izvor: RTRS

Pištolj koji izgleda kao mobilni telefon

Evropska policija dobila je upozorenje zbog pištolja koji će uskoro moći da se kupi na teritoriji SAD. Riječ je o „ajfon pištolju“, vatrenom oružju kalibra 0,380 koje lako može da se transformiše tako da liči na smartfon.
Pištolj kao mobilni telefon - Foto: RTS
Pištolj kao mobilni telefonFoto: RTS

 Proizvođač pištolja koji može „idealno da se sakrije“ je kompanija iz Minesote "The Ideal Conceal". U njega staju dva metka, što je sasvim dovoljno za samoodbranu, a preciznije korišćenje obezbjediće laserski nišan.

Drška može da se savije tako da izgleda kao mobilni telefon, što je dovelo do toga da vrlo brzo dobije nadimak „ajfon pištolj“ (iPhone gun).

Na tržištu će se naći tokom narednih nekoliko mjeseci, a očekuje se da, ubrzo poslije toga, nelegalnim tokovima stigne i do Evrope.

Prema navodima lista Tajms, američka kompanija je već primila više od 12.000 porudžbina pištolja koji košta 395 dolara (oko 370 evra). Iako je počatak isporučivanja „telefona koji mogu da ubiju“ bio najavljivan za prošlu godinu, usljed teškoća u proizvodnji prvi vlasnici bi trebalo da dobiju svoje pištolje tokom prvog tromjesečja 2017. godine.

Dok pripadnici policije ovo oružje vide kao još jednu opasnost modernog doba, iz američke kompanije poručuju da samo odgovaraju na potražnju za sredstvom za odbranu koje ljudi mogu skriveno da nose gotovo na dnevnoj bazi.

„Od majki koje svoju djecu prate na fudbalski trening, do poslovnih ljudi. Ovaj pištolj vam daje mogućnost da ne budete žrtva“, objašnjavaju u firmi "Ideal Conceal".