latinica  ћирилица
17/01/2017 |  12:02 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Retriver 20 sati održavao vlasnika u životu

Poslije primjera zlatne retriverke Kelsi, koja svog gazdu nakon što pretrpio izuzetno ozbiljnu povredu vrata grijala i održavala u životu punih 20 časova, nije ni čudo da psi nose titulu čovjekovog najboljeg prijatelja.
Kelsi i Bob - Foto: RTS
Kelsi i BobFoto: RTS

Čovek po imenu Bob, koji nije želio da otkriva svoje prezime, izašao je iz svoje kuće u Mičigenu da donese drva za vatru, ali se okliznuo na stepenicama i zadobio ozbiljnu povredu vrata.

S obzirom da je njegova supruga bila kod bolesnih roditelja i imajući na sebi samo donji dio pidžame, papuče i majicu i ostavši paralisan u snijegu, Bobu se nije pisalo dobro.

Onda je u pomoć pristigla njegova zlatna retriverka Kelsi.

„Vikao sam i tražio pomoć, ali je bilo veče pred Novu godinu i najbliži komšija udaljen oko 400 metara. Ipak, Kelsi je odmah došla. Do jutra mi je glas potpuno nestao, ali Kelsi nije prestajala da laje“, ispričao je Bob u bolnici nakon operacije.

Kelsi se nijednog trenutka nije odvajala od njega, ležeći na njemu i grejući. Osim toga, stalno ga je lizala i održavala budnim.

„Nastavila je da laje, ali nikada me nije napustila. Grejala me i držala budnim“, rekao je Bob, koji je proveo 19 sati na hladnoći. Tek oko 18.30 popodne 1. januara Kelsi je uspjela da lajanjem dozove komšiju.

Doktori su ostali iznenađeni da Bob uopšte nije imao promrzline uprkos činjenici da je proveo toliko vremena napolju.

Neurohirurg Čejm Kolen, koji je operisao Boba, kaže da je prezadovoljan brzinom njegovog oporavka. „Poslije operacije počeo je da pomjera ekstremitete sa priličnom snagom“, objasnio je Kolen.

Izvor: RTS, Dejli telegraf