latinica  ћирилица
17/01/2017 |  17:29 | Autor: RTRS

Skot: Sastanak Vučića i Bajdena pokazatelj važnosti odnosa Srbije i SAD-a

Sastanak američkog potpredsjednika DŽozefa Bajden sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Davosu pokazatelj je važnosti ovih odnosa za SAD, rekao je ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.

Skot je na sastanku sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem naglasio da je stabilnost u regionu preduslov za napredak i da bi svi trebalo da izbjegavaju povišenu retoriku, saopšteno je iz Ambasade SAD u Beogradu.

On je istakao da SAD nastavljaju da podržavaju dijalog između Beograda i Prištine i da SAD ohrabruje obje strane da traže mogućnosti ka napredovanju u sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.

Sagovornici su se saglasili da nastave kontakte i izrazili nadu da će novi osnovi za poboljšanje odnosa između dvije zemlje biti razvijeni uskoro.

Skot je pohvalio napredak Srbije u oblasti ekonomske stabilnosti i rasta.

On je komentarisao otvaranje četiri poglavlja u procesu pristupanja EU u prošloj godini i naveo da su četiri milijarde dolara investicija i 16.000 ljudi koji rade za američke kompanije u Srbiji jasni pokazatelji snage i bilateralnih odnosa.

Nikolić je, kako je navedeno u saopštenju, iznio stavove o potrebi da se izgrade još snažniji odnosi u budućnosti, uprkos različitim stavovima dvije zemlje o statusu Kosova.

Izvor: SRNA