latinica  ћирилица
20/01/2017 |  08:39 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Obrad Kesić razgovarao sa Trampovim savjetnikom i šefom kabineta (FOTO)

Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu razgovarao je sinoć sa šefom kabineta novog predsjednika SAD-a Donalda Trampa, Rajnsom Pribusom.
Obrad Kesić i Rajns Pribus - Foto: RTRS
Obrad Kesić i Rajns PribusFoto: RTRS

Šef predstavnistva je takođe razmijenio mišljenje o aktuelnim temama američke spoljne politike sa gospodinom DŽordžom Papadopulosom, savjetnikom američkog predsjednika Trampa za spoljnu politiku.

Obrad Kesić je učestvovao na prijemu "Hellenic Initiative" - Grčke bratske nevladine organizacije koja je povezana sa Grčkom pravoslavnom crkvom u Americi.

Na tom prijemu Arhiepiskop Demetrios je dodijelio medalje Svetog Pavla Rajnsu Pribusu, kongresmenu Gasu Bilirakisu i DŽordžu Gigikosu, savjetniku i političkom strategu predsjednika Trampa.

Kesić je rekao da je zadovoljan sa razgovorima sa gospodom Pribusom i Papadopulosom.

Obrad Kesić i DŽordž Papadopulos

"Ne bih prepričavao sve detalje naših razgovora, ali mogu da kažem da je gospodin Pribus toplo rekao 'mi volimo Srbe'. Naši razgovori su bili kratki, ali mogu da vam kažem da sam jako zadovoljan sa razumijevanjem i otvorenosti na koje sam naišao. Takođe se vidi da su ovi ljudi kao ključni dio tima novog predsjednika svjesni svog porijekla, svoje vjere i odlučni su da naprave velike promjene, pogotovo u spoljnoj politici SAD", izjavio je Kesić.

Arhiepiskop Demetrios odlikuje Rajnsa Pribusa