latinica  ћирилица
20/01/2017 |  17:37 ⇒ 21:51 | Autor: RTRS

Nasilje se širi Vašingtonom, uhapšeno 95 ljudi (VIDEO)

Policija u Vašingtonu ponovo se sukobila sa većom grupom demonstranata, a uhapšeno je 95 ljudi.
Protivnici Donalda lome sve pred sobom  (Foto:twitter) -
Protivnici Donalda lome sve pred sobom (Foto:twitter)

Policija je upotrijebila suzavac da bi rastjerala demonstrante, kojih je i dalje na ulicama u centru Vašingtona više od 1.000.

Tokom inauguracije predsjednika SAD Donalda Trampa grupe demonstranata u centru Vašingtona razbijale su izloge.

„Tokom incidenta su oštećena policijska vozila, dva policajca su lakše povrijeđena u koordinisanim napadima članova grupe koji su pokušali da izbejgnu hapšenje“, navela je policija.

Saopšteno je, takođe, da su napadači koristili čekiće i poluge, krećući se u organizovanim grupama. Policija je upotrebila biber-sprej kako bi rastjerala napadače. Istraga je u toku. 

Uhapšen reporter "Raša tudej Amerika"

Reporter "Raša tudej Amerika" Aleksandar Rubinštajn uhapšen je dok je izvještavao sa protesta u blizini Mekferson trga u Vašingtonu, prenosi "Raša tudej". Rubinštajn se, prikupljajući izjave, našao među demonstrantima kada ih je opkolila policija.

Reporter "Raša tudej Amerika" uhapšen je sa ostalima i odveden u pritvor iako je policiji pokazao akreditaciju.

"Pogođen sam u lice omamljujućom svjetlosnom bombom koja me zaslijepila i ograničila sluh na kratko. Kad sam se povrtio iz šoka, policija nas je opkolila i saopštila da ćemo svi biti uhapšeni bez obzira što sam tu bio kao predstvnik medija", rekao je reporter "Raša tudej Amerika".

"Raša tudej Amerika" ima mnogo reportera koji danas u Vašingtonu izvještavaju sa inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trampa.

Rubinštajn je pratio antikapitalistički marš grupe "Disrapt Ј20".

Izvor: SRNA/Sputnjik