latinica  ћирилица
20/01/2017 |  18:40 ⇒ 21:58 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srbije uputili čestitke Trampu za stupanje na dužnost predsjednika SAD-a

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je čestitku novom američkom predsjedniku Donaldu Trampu povodom stupanja na dužnost, navodeći da građani Srbije očekuju jačanje tradicionalnog prijateljstva Srbije i SAD.
Beograd, Srbija - Foto: Screenshot
Beograd, SrbijaFoto: Screenshot

Nikolić je ocijenio da će stupanjem na dužnost novog američkog predsjednika nastupiti era koja će svijetu donijeti više mira i stabilnosti.

"Građani /Srbije/ očekuju i nadaju se ravnopravnom tretmanu naše zemlje i osnaživanju tradicionalnog prijateljstva koje je u našoj istoriji u teškim trenucima iskovano između Srbije i SAD", istakao je Nikolić.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu, uz poruku da se nada da će Srbija i SAD nastaviti da jačaju odnose.

U čestitiki premijera Srbije se kaže:

"„Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom inauguracije za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Uvjeren sam da ćete ovu časnu i odgovornu dužnost obavljati sa dužnim poštovanjem i posvećenošću. Turbulentna vremena i burne promjene sa kojima se svijet danas suočava iziskuju jake i posvećene lidere, koji mogu da odbrane i očuvaju demokratske vrijednosti za koje se svi zdušno zalažemo.

Nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama nastaviti da razvijamo i jačamo odnose između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država za dobrobit naših dveju zemalja i naroda. Srbija je spremna da bude pouzdan i odgovoran partner, otvoren za saradnju sa američkim investitorima, kojima može da ponudi siguran poslovni ambijent u zemlji koja je stub stabilnosti i mira u regionu Zapadnog Balkana."

Tramp je večeras položio zakletvu i postao 45. predsednik SAD.

Izvor: SRNA/Tanjug