latinica  ћирилица
20/01/2017 |  22:37 ⇒ 21/01/2017 | 19:01 | Autor: RTRS

Cvijanović i Kesić za RTRS: Radićemo na izgradnji boljih odnosa sa SAD (VIDEO/FOTO)

Nakon inauguracije predsjednika SAD Donalda Trampa, premijerka Srpske Željka Cvijanović ekskluzivno za RTRS, izrazila je zadovoljstvo što je prisustvovala ovoj svečanosti i vjeruje da će dolaskom nove administracije odnosi Srpske sa SAD biti mnogo bolji.
Željka Cvijanović. predsjednica Vlade RS - Foto: RTRS
Željka Cvijanović. predsjednica Vlade RSFoto: RTRS

Šef Predstavništva Srpske u Vašingtonu, Obrad Kesić, rekao je da je Trampov govor, koji je označen kao najradikalniji do sada, oduševio sve prisutne na Kapitol.

Premijerka Željka Cvijanović i supruga predsjednika Republike Snježana Dodik prisustvuju brojnim balovima i svečanosti u čast inauguracije američkog predsjednika Donalda Trampa.

Uprkos brojnim spekulacijama oko odlaska delegacije iz Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika, fotografija premijerke i supruge predsjednika Srpske sa svečanosti inauguracije na Kapitol Hilu jasno pokazuje da su pisanja pojedinih medija bila netačna.

Pozivnica za prisustvovanje inauguracionim svečanostima takođe pokazuje da je delegacije iz Srpske i zvanično dobila svoje mjesto u, za Ameriku ali i svijet, izuzetno važnom danu.