latinica  ћирилица
21/01/2017 |  08:20 ⇒ 08:38 | Autor: RTRS

Uručenje priznanja i nagrade "Sveti Sava" u Beogradu

Društvo "Sveti Sava" danas će u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu proslaviti svoju slavu i uručiti priznanja i nagrade pobjednicima na tradicionalnom Svetosavskom književnom konkursu za osnovce i srednjoškolce iz Srbije, Republike Srpske i iz dijaspore.
Društvo "Sveti Sava" Beograd - Foto: RTRS
Društvo "Sveti Sava" BeogradFoto: RTRS

 
Ovogodišnji dobitnici visokog priznanja, Plakete Društva "Sveti Sava" koja se dodjeljuje "za posebni doprinos aktivnostima Društva, a na dobrobit srpskog naroda" su Pedagoški muzej u Beogradu, Kolo srpskih sestara i Јavno preduzeće "Službeni glasnik", najavljeno je iz Društva "Sveti Sava".

Na svečanosti će biti uručene i nagrade dobitnicima na tradicionalnom Svetosavskom književnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola Srbije, Republike Srpske i dijaspore.

Veliku nagradu osvojila je učenica Zemunske gimnazije Milica M. Јanković, dok su prve nagrade pripale Јovani Kostadinović iz Niša i Uni Milić iz Smedereva u konkurenciji osnovnih škola.

U konkurenciji srednjih škola nagradu su osvojili Ivana Lažetić iz Gacka u Republici Srpskoj i Dušan Mirčetić iz Zaječara, dok je Miloš Јevtić iz dopunske osnovne škole u Bazelu, Švajcarskoj, dobitnik specijalne nagrade.

Izvor: Srna