latinica  ћирилица
21/01/2017 |  16:50 ⇒ 16:59 | Autor: RTRS

Linta: Fašistička provokacija Cerića i Kurtćehajića

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da su izjave nekadašnjeg vrhovnog poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića i člana Svjetskog bošnjačkog kongresa Suada Kurtćehajića o Republici Srpskoj "fašistička provokacija".
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Miodrag Linta navodi da su tim izjavama Republiku Srpsku izjednačili sa zloglasnom Nezavisnom državom Hrvatskom i Islamskom državom i zatražili ukidanje njenog imena, navodi se u saopštenju.

"Cerić i članovi Svjetskog bošnjačkog kongresa treba dobro da znaju da nema pomirenja dok se Bošnjaci ne odreknu politike Alije Izetbegovića i dok ne priznaju genocid koji su počinili nad Srbima i NDH i etničko čišćenje Srba i brojne zločine nad Srbima u Federaciji BiH", poručio je Linta.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona navodi da su Srbi u NDH bili žrtve ustaškog genocida, a Bošnjaci su u toj genocidnoj tvorevini nazivani hrvatskim cvijećem.

Linta ističe da Republika Srpska nije paradržavna tvorevina, kako navodi Cerić, već izraz težnje srpskog naroda za svojom državom upravo s ciljem da mu se ne ponovi još jedan genocid od strane Hrvata i Bošnjaka.

Izvor: RTS