X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
22/01/2017 |  18:54 ⇒ 19:49 | Izvor: RTRS

Druženjem sa vukovima pobjedila traume i anoreksiju (VIDEO)

Sara Varli iz Kalifornije je nakon silovanja dugo patila od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) i anoreksije, a život su joj spasli - vukovi.
Igra sa vukom - Foto: Screenshot/YouTube
Igra sa vukomFoto: Screenshot/YouTube

Sara je bila žrtva silovanja kada je imala 19 godina, nakon čega je drastično smršala i oboljela od PTSP i anoreksije.

Ona sada ima 28 godina i kaže da se oporavila nakon što je provodila osam sati dnevno sa čoporom vukova psima mješancima (vuka i psa).

Sara je posjećivala sklonište za vukove na imanju njene rođake, i vremenom se toliko vezala za njih da je kasnije i ona otvorila sklonište za ove, naizgled opasne životinje.

"Ne znam da li bih bila ovdje da nije vukova. Kako su se stvari odvijale, pokušavala sam da otupim bol, a to možete da radite sve dok se nešto ne desi. Svega sam se plašila, ali sam se jednoga dana našla među vukovima i moj mozak je konačno ućutao. Kada ste u blizini predatora koji mogu da vas povrijede, vaš mozak se automatski fokusira na to. Umjesto milion imaginarnih prijetnji protiv kojih sam se borila, sada sam bila fokusirana na ovu jednu prijetnju pred kojom sam se našla u tom trenutku. Kada sam počela da provodim više vremena sa njima, definitivni sam postala previše svjesna i bilo je trenutaka kada sam bila uplašena", priča Sara.

Ona kaže da će vam vukovi uvijek dati do znanja ako ih nešto ljuti, i da joj je taj strah koji je osjećala dozvolio da konačno ima racionalan razlog za strah, umjesto da se boji svega.

Izvor: Independent