latinica  ћирилица
22/01/2017 |  19:01 | Autor: RTRS

U Melanijinu čast, iz Slovenije stižu papuče "Bijela kuća"

Fabrika papuča „Kopitarna“ iz Sevnice iznenadila je kupce linijom papuča koju je nazvala „Bijela kuća“, sa jasnom aluzijom na Melaniju Tramp, rođenu u tom slovenačkom gradiću.
Papuče "Bijela kuća" (Foto: facebook.com) -
Papuče "Bijela kuća" (Foto: facebook.com)

Slovenački mediji pišu da su iz „Kopitarne“ taj ekskluzivni model poslali američkoj prvoj dami, prenosi Hina. Kolekciju elegantnih papuča u krem i ljubičastoj varijanti kreirala je dizajnerka Maja Štamol.

Јedan primjerak papuča sa šljokicama i ukrasima od pravog krzna poslat je u Njujork Melaniji Tramp, uz želju proizvođača da ih prva dama SAD koristi u Bijeloj kući, navodi ljubljanski nedjeljnik Mladina.

Kolekcija je izrađena u ograničenom broju. Za kupce još nije u redovnoj prodaji, ali se može naručiti kod proizvođača.

Izborom imena kolekcije unaprijed je izbjegnut mogući prigovor Trampovih advokata u Sloveniji koji su upozorili da su imena i prezimena povezana sa porodicom Tramp zaštićena i da se ne smijeju koristiti u profitabilne svrhe bez izričitog odobrenja.

Sevničani su ponosni na bivšu sugrađanku i očekuju da će zbog nje biti popularniji.

Gradonačelnik Srečko Ocvirk, iako pozvan, nije otputovao na jednu od mnogobrojnih propratnih svečanosti uz inauguraciju Donalda Trampa jer mu ministarstvo privrede nije odobrilo putne troškove, navodi Hina.

Izvor: TANЈUG