latinica  ћирилица
23/01/2017 |  17:18 | Autor: RTRS

Pojačana kontrola saobraćaja u zonama škola

Prvog dana nastavka školske godine Centar javne bezbjednosti /CЈB/ Bijeljina najavio je povećano prisustvo policije i pojačane kontrole saobraćaja u zonama škola i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece.
Policija Republike Srpske - Foto: SRNA
Policija Republike SrpskeFoto: SRNA

Akcenat ovih kontrola biće na brzini kretanja vozila, poštovanju odnosa vozač - pješak i na tehničkoj ispravnosti autobusa kojima se prevoze učenici.

Najavljeno je i intenziviranje rada specijalnog vozila "pauk" koje će uklanjati nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u blizini pješačkih prelaza, kao i sankcionisanje svih prekršaja koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

Iz CЈB Bijeljina podsjećaju da je cilj ovih mjera poboljšanje opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju, a posebno bezbjednosti djece školskog uzrasta koji samostalno učestvuju u saobraćaju.

U Bijeljini je drugo polugodište počelo bez problema za 14.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Milica Perković rekla je Srni da su škole spremno dočekale nastavak školske godine i da su tokom raspusta otklonjeni svi tehnički problemi uočeni za vrijeme nesvakidašnjeg talasa hladnoće u regiji.

Izvor: SRNA