latinica  ћирилица
24/01/2017 |  13:59 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

U srijedu uglavnom suvo (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će, nakon hladnog jutra, biti pretežno oblačno i u većini krajeva suvo, a slab snijeg moguć je samo ponegdje.

Na jugu i jugozapadu biće i sunčanih intervala, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus 10 do minus četiri, na jugu do pet, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena, na momente i pojačana bura.

U većini krajeva danas je bilo umjereno do pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperatura u 13.00 časova: Mrakovica minus osam stepeni, Bjelašnica, Gradačac i Srebrenica minus šest, Srbac, Bihać, Bijeljina, Tuzla i Zvornik minus pet, Mrkonjić Grad, Čemerno, Šipovo, Banjaluka, Doboj, Prijedor i Sanski Most minus četiri, Rudo, Јajce i Sokolac minus tri, Han Pijesak, Foča, Višegrad, Ribnik, Drvar i Ivan-sedlo minus dva, Sarajevo i Zenica minus jedan stepen Celzijusov.

U Kalinoviku, Bugojnu i Goraždu u 13.00 časova izmjereno je nula stepeni, u Gacku četiri, Nevesinju šest, Bileći sedam, Livnu osam, Neumu 10, Trebinju 11, Stocu i Čapljini 12, te Mostaru 14 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA