latinica  ћирилица
25/01/2017 |  08:20 | Autor: RTRS

Povrijeđenu Olgu Danilović na kolicima iznijeli sa terena

Tužno se završio Australijan open za veliku srpsku tenisku nadu Olgu Danilović, koja je bez četvrtfinala ostala usljed povrede koja je uzrokovala velike bolove, suze, a na kraju i iznošenje sa terena u kolicima.
Olga Danilović (Foto: Twitter) -
Olga Danilović (Foto: Twitter)

Danilovićeva je kao peti nosilac izvrsno otpočela meč osmine finala juniorskog nadmetanja u Melburnu. Igrala je protiv Indijke Zil Desai, povela sa 5:3 i servirala za osvajanje prvog seta. A onda, odjednom, šok.

Nedugo nakon što je pri rezultatu 4:2 ispustila brejk prednosti, pa odmah uzvratila oduzimanjem servisa suparnice, naša mlada teniserka je pala na igralištu, usljed povrede prilikom serviranja.

Nekoliko minuta je trajalo ukazivanje prve pomoći, no već tada bilo je jasno da je velika nada srpskog tenisa - u velikim bolovima.

Јedva je, uz pomoć dvoje ljudi, mogla da napusti mjesto pada, držeći se za zadnju ložu lijeve noge.

Pokušaji ljekara da joj pomognu na licu mjesta ne samo da nisu bili dovoljni da bi mogla da nastavi sa nastupom, već su organizatori morali da donesu kolica, kako bi talentovana igračica bila iznesena sa terena.

U suzama, ne samo zbog propuštene prilike da uđe u završnicu ovog grend slema samo dva dana poslije 16. rođendana, već prije svega zbog velikih bolova, Danilovićeva je napustila igralište.

Podsetimo, ona je u novembru zakoračila i u svijet "tenisa za odrasle", a prvu profesionalnu titulu tada je osvojila u Antaliji. I u Melburnu je briljirala od starta Australijan opena, ali povreda noge spriječila ju je da zablista kako je priželjkivala.

Izvor: Blic