X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
25/01/2017 |  09:00 | Izvor: RTRS

Limunom protiv depresije i anksioznosti

Sa visokim sadržajem vitamina A i B kompleksa, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, bakra, mangana i moćnih antioksidanata, limun je ukusan, mirisan i privlači mnoge ljude svojim prednostima.
Limun - Foto: RTRS
LimunFoto: RTRS

Limun je poznat po svojoj prijatnoj aromi i uvijek podsjeća na nešto čisto i svježe. Limun je zapravo antiseptik i koristi se u mnoge svrhe, uključujući liječenje depresije i anksioznosti.

Zbog ovoga, aroma limuna u vašem domu pomoći će vam da izliječite anksioznost i depresiju koja će biti zamijenjena pozitivnošću. Da li ste se pitali zašto mnogi restorani širom svijeta imaju ovu aromu?

Evo šta tačno morate da uradite:

Potrebno je da izrežete limun i ostavite ga u sobi preko noći. Ovo će vam pomoći ako imate problema sa disanjem (astmu, prehladu ili alergiju). Narednog jutra će vam grlo i vazduh u prostoriji biti svježiji i zdraviji.

Limun takođe smanjuje mučninu i povraćanje, poboljšava kognitivne performanse, uništava bakterije koje uzrokuju upalu pluća, olakšava bronhitis, osvježava vazduh bez jakih hemikalija koje mogu izazvati kožne i disajne probleme, ublažava bol, pomaže sprečavanje rasta raka jetre i osvježava odjeću.

Limun je toliko moćan da može da liječi bolesti kao što su artritis i reuma. Možete napraviti jednostavnu limunadu i konzumirajte na dnevnoj bazi. Na ovaj način možete se osloboditi štetnih materija i kamena u bubregu na kratko vrijeme.

Limun je takođe, prirodno sredstvo za čišćenje krvi.

Limun vrlo brzo neutrališe hemikalije i koristi svoje sokove kao osvježivač i "ubica" bakterija. Samo isjecite par limunova i ostavite ih u sobi preko noći. Ovaj trik je jeftin i nema štetne materije u sebi.

Ovo nevjerovatno voće omogućava plućima da rade bolje i da se diše lakše. Ako imate astmu, prehladu ili alergiju, uvjerite se da često inhalirate miris limuna. Ako ovo budete radili noću, narednog jutra će vam svi disajni putevi biti pročišćeni.

Limun je dio svakodnevne ishrane, ali imajte na umu da ovo voće može da vam pruži mnogo toga i učini život lakšim i zdravijim.

Izvor: Agencije