X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
27/01/2017 |  20:30 | Izvor: RTRS

Dobio milion dolara jer ga nastavnica nije pustila u toalet

Sud u Sjedinjenim Američkim Državama donio je odluku da se učeniku iz Kalifornije isplati odšteta u vrijednosti od 1,3 miliona dolara.
Škola - Foto: B92
ŠkolaFoto: B92

Razlog: Bio je primoran da malu nuždu obavi u posudi, zato što ga nastavnica tokom časa nije pustila u toalet.

Visoko sudsko vijeće u Kaliforniji donijelo je odluku u vezi sa tužbom koja je pokrenuta za slučaj iz 2012. godine, kada 14-godišnjem učeniku nije dozvoljeno da sa časa ode u toalet.

Na osnovu toga je pokrenuta tužba protiv lokalne uprave i zaposlene u ovoj školi, a sud je donio presudu kojom učeniku treba da se isplati odšteta od 1,25 miliona dolara.

Iz lokalne uprave saopšteno je da im je žao zbog ovog slučaja, te da će razotkriti da li će na odluku suda donijeti žalbu.

Sud je takođe donio i odluku da učeniku treba da se isplati i 41.000 dolara za liječenje zbog nanesenog duševnog bola.

Tokom istrage je takođe ustanovljeno da je učenik Srednje škole Patrik Henri u Kaliforniji, koji je danas ima 19 godina, 2012. godine tokom časa tražio od nastavnice Gonje Volf da ga pusti u toalet. Na "savjet" nastavnice, učenik je uzeo posudu i u nju obavio nuždu, zbog čega je bio predmet ismijevanja među učenicima u razredu.

Advokat učenika Brajan Votkins izjavio je da je njegov klijent bio dva puta primoran da promijeni školu, ali i pored toga je bio pod velikim stresom i išao na terapije.

Izvor: Agencije