latinica  ћирилица
29/01/2017 |  16:20 ⇒ 16:52 | Autor: RTRS

Pavić: Soroš diže ljude protiv Trampa

Politički analitičar Aleksandar Pavić ocijenio je da bi američko odustajanje od izvoza obojenih revolucija imalo prilično blagotvoran efekat na ostatak svijeta i istakao da je veliko pitanje da li će novi predsjednik SAD Donald Tramp uspjeti da se izbori sa strukturama kojima je u interesu da nastave dosadašnju politiku, među kojim je DŽordž Soroš.
Aleksandar Pavić - Foto: SRNA
Aleksandar PavićFoto: SRNA

- To jeste veliko pitanje, ne smije da se potcijeni snaga otpora aktera koji su umiješani. Ta globalistička hidra gradi se decenijama, oni imaju novac, imaju medije, uticaj - rekao je Pavić za "Sputnjik".

Prema njegovim riječima, ako je iko predstavnik globalizma, onda je to Soroš.

- Ako Soroš diže ljude protiv Trampa, to znači da nešto smeta njemu i snagama koje stoje iza njega - naveo je Pavić.

On je ukazao na interesantan podatak iz istraživanja "Njujork tajmsa" da je Soroš finansirao barem 56 organizacija koje su stajale iza takozvanog "Ženskog marša" u Vašingtonu i podsjetio da je tokom nedavnog Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu ovaj društveno angažovani milijarder rekao da je ubijeđen da će "Tramp pasti".

- Protiv Trampa su marširale organizacije koje se deklarativno zalažu za liberalne vrijednosti, između ostalog i na pravo žena na abortus, i zajedno sa njima islamističke organizacije kao što je "Savjet za američko-islamske odnose", "CAIR", koje se abortusu izričito protive. Mi smo za tu saradnju, tu ljudsko-pravašku i islamističku internacionalu, saznali na našoj koži - naglasio je Pavić.

On je istakao da brojne organizacije koje finansira Soroš pokušavaju da delegitimišu Trampa.

- Cifra koja se spominje u vezi sa Dejvidom Brokom i njegovim projektom pokrenutim zarad Trampovog impičmenta iznosi čak 100 miliona dolara. Ove strukture pokušaće da izvrše impičment. To ne bi bilo bez presedana. Nikson je skinut sa vlasti upravo procesom impičmenta. I Klintonu se to zamalo desilo. Tako da će oni nastojati da iskoriste sve poluge američkog sistema koje su im na raspolaganju - smatra Pavić.

On ističe da je Tramp u svom inauguracionom govoru izgovorio i nekoliko rečenica koje su, budeći izvjesnu nadu, odjeknule širom svijeta, a u kojima je poručio da će SAD težiti prijateljstvu i dobroj volji sa svim nacijama svijeta, ali sa razumijevanjem da je pravo svih nacija da svoje interese stave na prvo mjesto.

Prema Pavićevoj ocjeni, Trampove riječi ne znače da Amerika neće projektovati svoje interese.

- Odnos prema Kini svjedoči o tome, ali tu je riječ o politici velike sile, zemlje koja je dovoljno velika da ima globalne interese, no, to se razlikuje od ideološkog širenja demokratije. Ubijeđen sam da toga više neće biti, iako neće prestati sukobljavanja oko interesnih sfera i podrivanja onih koji se smatraju strateškim rivalima - rekao je Pavić.

Izvor: SRNA