X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
29/01/2017 |  18:18 ⇒ 18:21 | Izvor: RTRS

Napravio crkvu od snijega! (VIDEO)

Aleksandar Bitjokin, bivši građevinac, iz oblasti Omsk u jugozapadnom Sibiru napravio je od snijega crkvu visoku tri metra, poduhvat za koji mu je bilo potrebno 45 dana.
Crkva od snijega - Foto: Screenshot/YouTube
Crkva od snijegaFoto: Screenshot/YouTube

Bitjokin je želio da vjernici u mjestu Sosnovka imaju svoju crkvu, makar ona bila i privremena, pošto im se najbliža crkva nalazi u, desetine kilometara udaljenom, gradu Omsk.

Zbog daljine mnogi stariji stanovnici i djeca ne mogu zimi da putuju.

- Pratio je glas u svom srcu. On je posvećeni vjernik i htio je da se moli u crkvi, ali pošto nemamo načina da redovno idemo do grada ili obližnjih mjesta, odlučio je da napravi jednu ovdje - ispričala je Aleksandrova majka Tatjana.

Bilo mu je potrebno oko 12 kubnih metara snijega kako bi sagradio bogomolju, prvu u tom mjestu.

- Čim je prvi snijeg pao u Sosnovki, pomolio sam se i krenuo na posao. Prvo sam napravio skicu i odlučio da će biti potrebno da ima 12 lukova u čast 12 apostola. Onda sam počeo da presujem snijeg, korak po korak postavljio temelje nakon kojih su uslijedili zidovi - opisao je gradnju Aleksandar za RT.

Srećom, nije bilo problema sa građevinskim problemom jer, kako kaže Aleksandar, ove godine je bilo neobično mnogo snijega.

Aleksandar, koji je morao da napusti svoj posao zbog zdravstvenih problema, kaže da je najteži posao bio gradnja oltara i kupole. Kada je sve završio, komšije su ga iznenadile donoseći ikone u novu crkvu.

Izvor: RTS