latinica  ћирилица
02/02/2017 |  09:30 ⇒ 10:57 | Autor: RTRS

Zimske radosti na Zavaitu za najmlađe Fočake (VIDEO)

Mališani Dječijeg vrtića "Čika Јova Zmaj" uživali su na svom prvom zimskom izletu.
Dani zimske radosti na Zavaitu - Foto: RTRS
Dani zimske radosti na ZavaituFoto: RTRS

Djeca su u društvu vaspitača, roditelja i sugrađana, posjetila živopisno selo Zavait. Tokom jednodnevne posjete ovom mjestu doživjeli su nezaboravne trenutke zimskih radosti, družeći se uz igru i pjesme.

Od Foče, laganom vožnjom po snijegom prekrivenom putu, okruženom crnogoričnom šumom, okićenom svjetlucavim injem, na januarskom suncu u iščekivanju kada će početi igre bez granica - vesela družina stigla je do Zavaita. To je mjesto na oko 1.100 metara nadmorske visine u neposrednoj blizini granice sa Crnom Gorom.

Djeca su uživala u igrarijama u kojima su ih bodrili roditelji, vaspitači i sugrađani koji su istovremeno rado prisjetili i svojih trenutaka djetinjstva.

Veselo je bilo u svakom kutku sela koje svojom iskonskom ljepotom plijeni pažnju. Imanje Šumskog gazdinstva "Maglić" odisalo je ljepotom koju su najmlađi oplemenili vedrinom, ispisujući najljepše razglednice i poruke veselja i radosti.

Potvrdila je to i Slađana Vladičić, direktorka vrtića, istakavši da je ovako nešto moguće ostvariti zahvaljujući divnoj prirodi.

Uz tople napitke i jelo, izletnici su se okrijepili. Nakon toga je uslijedio veseli karavan sanki, ali i igrice koje je uljepšalo planinsko sunce.

Ljepše preporuke od ovih razglednica na kojim su najmlađi Fočaci oživjeli zimske radosti - gotovo da nema. Osim toga, dječica su napravila putokaze turističkih destinacija za koje ne treba imati dubok džep, a pružaju pregršt mogućnosti za odmor i uživanje.