latinica  ћирилица
03/02/2017 |  11:44 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Cvijanović: Vlada Srpske za saradnju sa novom američkom administracijom (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanoviću sklopu zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama učestvovala je na svečanom radnom ručku "Balkan Leadership Luncheon", koji okuplja istaknute predstavnike političkog i javnog života zemalja Јugoistočne Evrope.
Željka Cvijanović u Vašingtonu - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u VašingtonuFoto: RTRS

Ovom prilikom prisutnima su se obratili domaćin "Balkan Leadership Luncheon" američki kongresmen Robert Aderholt, kao i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je ovom prilikom upoznala prisutne sa političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i BiH.

Naglasila je da reforme koje Vlada Republike Srpske provodi pokazuju ozbiljan pristup i potpunu opredjeljenost podsticanju održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja, te otvaranje novih radnih mjesta.

Takođe, ukazala je na potrebu čvršće ekonomske povezanosti zemalja regiona u cilju povećanja konkurentnosti i podsticanja privrednih aktivnosti.

Vlada Srpske za saradnju sa novom američkom administracijom

Istakla je da Vlada Srpske predano radi na procesu pridruživanja Evropskoj uniji, naglasivši da je Srpska uvijek otvorena za konstruktivne razgovore i procese na evropskom putu, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Tokom obraćanja, premijerka Srpske je ukazala i na različite bezbjednosne izazove sa kojima se sureću zemlje regiona, ali i svijeta, istakavši da terorizam predstavlja globalnu prijetnju.

Naglasila je da je Vlada Srpske čvrsto opredjeljena da, u partnerstvu sa svim progresivnim snagama, djeluje na suzbijanju ove bezbjednosne prijetnje.

Cvijanovićeva je ovom prilikom ponovo istakla i punu opredjeljenost Vlade Srpske za saradnju sa novom američkom administracijom.