latinica  ћирилица
10/02/2017 |  15:22 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Koz. Dubica: Turski investitor otvara nova radna mjesta (VIDEO)

Turski investitor, koji je prije tri mjeseca potpisao ugovor sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica i u Poslovnoj zoni "Lipova greda", otvorio je pogon za proizvodnju stambenih i građevinskih kontejnera, otvara nova radna mjesta i širi proizvodnju.
Poslovna zona Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Poslovna zona Kozarska DubicaFoto: RTRS

U planu je da do kraja godine zaposli stotinu radnika.

Zavarivač Dragan Blagojević iz Kozarske Dubice, nakon dugog čekanja na Birou, prije mjesec dana zaposlio se u pogonu turskog poslodavca. Zadovoljan je platom.

- Već sam dugo bio nezaposlen, ovaj posao mi puno znači, kaže Blagojević.

Tusrki investitor trenutno zapošljava 18 radnika, a tokom marta zaposliće još 12. Do kraja godine u planu je zapoljšavanje stotinu radnika, ali i proširenje proizvodnje.

- Opština Kozarska Dubica ima najpoljoljnije uslove za investitore, dajemo besplatnu zemlju. Ono što je svakako interesantno da svakome čovjeku koji dođe sa strane koji ne poznaje procedure, mi obezbjeđujemo opštinskog ličnog, ima jeftinu radnu snagu ima najjeftiniju električnu energiju, istakao je radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Ova firma kontejnere izvozi na evropsko tržište, a potpisala je ugovor sa Ujedinjenim arapskim emiratima, vrijedan tri miliona evra.