latinica  ћирилица
11/02/2017 |  12:49 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Јokić u društvu odabranih

Za Nikolu Јokića samo je nebo granica u NBA ligi. Centar Denvera je protekle noći u duelu sa Njujorkom ostvario rekord karijere u najjačoj ligi svijeta (40 poena, 9 skokova, 5 asistencija) i tako se našao u nevjerovatnom društvu legendi koji su do takvog učinka došli prije 22. rođendana.
Nikola Јokić - Foto: Getty Images
Nikola ЈokićFoto: Getty Images

Nikola Јokić je trenutno tema broj 1 u NBA ligi. Nestvarna partija ovog 21-godišnjeg momka natjerala je Amerikance da zagrebu po istoriji i pronađu kome je još uspjelo da u njegovim godinama zabilježi ovakve brojke.

Na kraju, na spisku se našlo osam imena: Kobi Brajant, Lebron DŽejms, Majkl DŽordan, Kevin Durent, Blejk Grifin, Trejsi Mekgrejdi, Entoni Dejvis, Karl Entoni Tauns. I sada - Nikola Јokić!

Ovih devet košarkaša uspjeli su prije 22. godine da postignu 40 poena, a da pritom imaju i devet skokova i pet asistencija! Impresivno!

Nikola svakim danom pomjera granice, ovo mu je već treći put u proteklih mjesec dana da upisuje rekord karijere, ali zanimljivo, još nije oborio onaj "srpski" rekord, koji je i dalje u vlasništvu Peđe Stojakovića. Naime, čudesna partija asa Sakramenta u pobedi nad Nju Orleansom 14. septembra 2006. godine, kada je postigao 42 poena, i dalje opstaje na prvom mjestu, ali ako "DŽoker" ovako nastavi, samo je pitanje kada će i ovaj rekord biti srušen.

Izvor: Blic