latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:10 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Čajniče dobilo skijalište – volonteri oživjeli nekada poznati turistički kraj (VIDEO)

U Gornjem Podrinju nadomak Čajniča otvoreno je prvo skijalište kojem su se posebno obradovali najmlađi. Radost i kod starijih, koji uglavnom zbog novca ne mogu u snježnim radostima uživati u nekom od zimskih turističkih centara. Uz brojne sadržaje tu je i škola skijanja za djecu.
Skijalište u Čajniču - Foto: RTRS
Skijalište u ČajničuFoto: RTRS

Na devet kilometara od Čajniča u živopisnom selu Ponikve zalaganjem poštovalaca prirodnih i turističkih potencijala niklo je skijalište - Zlodo na 1.124 metra nadmorske visine.

Asfaltni put od Čajniča, ski lift, uređene staze, prednosti su zbog kojih se mnogi odlučuju da sa porodicom i društvom uživaju na planinskom suncu.

Posjetioci kažu da je ovo odličan zimski izelet i bez mnogo novca.

Vremenski uslovi su adekvatni za skijanje i za sunčanje za izletnike kojima je ovo prilika da izađu iz grada, da pobjegnu od kompjutera. Mnogi su zadovoljni i školaom skijanja za djecu.



Decenijama “zamrznutu“ turističku priču, svojim radom odmrzli su volonteri.

Nabavili su ski lift, uredili staze, opremaju planinarski dom. Uz pomoć opštine i šumskog gazdinstva doveli su struju i podigli kolibe.

Smatraju da je ovo početak za razvoj seoskog i izletničkog turizma.

-  Stojimo na raspolaganju, ovo smo uradili prema našim kapacitetima. Sada svi zajedno možemo da napravimo puno bolju priču, kaže Miloš Laković, predsjednik NVO “Mi volimo Čajniče“.

Podsjetimo, čajnički kraj je nekada u bivšoj Јugoslaviji važio za jedno od najpoznatijih odmarališta. U dva hotela se do kraja osamdesetih godina prošlog vijeka uvijek tražilo mjesto više.

Na staroj slavi i ovo skijalište dokazalo je mnogima da je turizam “život uživo“, a ne mrtvo slovo na papiru.