latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:36 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Predstavnici Brčkog i Srebrenice dogovorili obimniju saradnju (VIDEO)

Delegacija Opštine Srebrenice i rukovodstvo distrikta Brčko dogovorili su danas u Brčkom, obimniju i intezivniju međusobnu saradnju. Uskoro se očekuje i potpisivanje memoranduma o pomoći distrikta Brčko Srebrenici u izgradnji inafrastrukturnih objekata.
Sastanak delegacija Brčkog i Srebrenice - Foto: RTRS
Sastanak delegacija Brčkog i SrebreniceFoto: RTRS

Do sada je Distrikt na adresu Srebrenice uplatio oko 8 miliona maraka za izgradnju, uglavnom, infrastrukture. Јedan takav objekat u Srebrenici nosiće naziv Distrikta Brčko.

"Bilo kakve personalne promjene u Srebrenici ili u Distriktu Brčko, ne treba da diraju u suštinu odnosa između dvije lokalne zajednice, i nadam da će tako biti i u budućnosti", rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Distrikta Brčko.

Rad na uzajamnom povjerenju građana i njihovo ekonomsko jačanje izradom novih projekata, koji bi zaustavili odlazak najmlađih iz ove podrinjske opštine, prioritet je Opštine Srebrenica.

Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica, rekao je da će se potruditi da stvori uslove za povratak onih koji su zbog egzistencije morali da napuste ovu lokalnu zajednicu.

Za predsejdnika SO Srebrenica Hamdiju Fejzića, međunacionalni odnosi u Srebrenici su dobri, i potrebno ih je jačati.

"Mi smo opredjeljeni da zajedno radimo, gradimo, stvaramo budućnost, bolji život za sve one koji žele da žive u Srebrenici", istakao je Hamdija Fejzić, predsjednik SO Srebrenica.

Grujičić i Fejzić su najavili da će kandidovati Srebrenicu za grad kulture, u čemu će im, kažu, dobro doći i podrška, Distrikta Brčko.