latinica  ћирилица
14/02/2017 |  16:46 ⇒ 16:58 | Autor: RTRS

U Užicu otvorena izložba "25 godina Narodne skupštine RS"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je danas izložbu arhivskih dokumenata "25 godina Narodne skupštine Republike Srpske /1991-2016/" u Istorijskom arhivu u Užicu.
U Užicu otvorena izložba "25 godina Narodne skupštine RS" - Foto: SRNA
U Užicu otvorena izložba "25 godina Narodne skupštine RS"Foto: SRNA

Čubrilović je rekao da mu je čast što je u prilici da izložbom Užičanima prikaže razvojni put Narodne skupštine kao jednog od najvažnijih stubova Republike Srpske.

On je naglasio da je parlament Srpske u ovom periodu donio hiljade zakona i usvojio mnoge ključne odluke koje su ojačale institucionalni i zakonodavni okvir Srpske.

"Uvjeren sam da ćemo nastaviti sa razvojem demokratije, kao i sa nalaženjem najboljih zakonskih rješenja za građane i da će Srpska i njen parlament trajati još dugo", rekao je Čubrilović i izrazio nadu da će Srpska još mnogo godina obilježavati svoje jubileje.

Otvaranju izložbe u Istorijskom arhivu u Užicu prisustvovao je i zamjenik predsjednika Narodne skupštine Srbije Đorđe Milićević, kao i čelni ljudi Istorijskog arhiva.

Milićević je istakao da je ova izložba idealna prilika da se sagleda put razvoja Srpske.

Predsjednik Skupštine grada Užice Branislav Mitrović rekao je da ga raduje što je u prilici da se podsjeti šta se to događalo u proteklih 25 godina u Srpskoj, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Narodne skupštine.

Izvor: Srna