latinica  ћирилица
15/02/2017 |  09:02 | Autor: RTRS

Moskva negira incidente iznad Crnog mora

Rusko Ministarstvo odbrane negiralo je danas bilo kakve neuobičajene incidente ili susrete sa američkim razaračem u Crnom moru za koje je Pentagon optužio Moskvu.
Ruska avijacija (Foto: Press service of the Russian Defense Ministry) -
Ruska avijacija (Foto: Press service of the Russian Defense Ministry)

"Nije bilo incidenata u vezi sa preletom ruskih vojnih aviona u blizini američkog razarača `porter`. Svi naši letovi obavljaju se iznad neutralnih voda Crnog mora u skladu sa međunarodnim i bezbjednosnim regulativama", istakao je general-major ruske vojske Igor Konašenkov.

General Konašenkov je izrazio iznenađenje da je američka vojska začuđena zbog ruskih borbenih aviona tako blizu granice Ruske Federacije.

"Ako je američki razarač, kako to tvrdi zvanični Pentagon, vršio redovnu patrolu u blizini Rusije na više desetina hiljada kilometara od sosptvenih obala, čudno je da su iznenađeni redovnim letovima naših aviona iznad Crnog mora", naglasio je general Konašenkov.

Portparol američke komande za Evropu Deni Hernaljndez juče je izjavio da su ruski vojni avioni u tri navrata 10. februara prišli previše blizu razaraču "Porter" u Crnom moru.

Izvor: SRNA