latinica  ћирилица
15/02/2017 |  15:15 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

U K. Dubici počela "Zimska škola za poljoprivrednike"

U okviru programa "Zimska škola za poljoprivrednike" u opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je počeo niz stručnih predavanja za poljoprivrednike sa područja te opštine iz različitih oblasti.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Organizator predavanja je Odsjek za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica i Poljoprivredna savjetodavna služba Prijedor.

Na današnjem predavanju zainteresovanim poljoprivrednicima predstavljen je asortiman stočne hrane "Formofit" i hibridi sa Instituta za kukuruz "Zemun polje", dok će se ostala predavanja, prema utvrđenom rasporedu, održavati do kraja februara.

Na stručnom predavanju su o karakteristikama hibrida govorili profesor Života Јovanović i Srđan Savić.

"Cilj predavanja u okviru programa `Zimska škola za poljoprivrednike` je edukacija poljoprivrednih proizvođača, sticanje novih znanja u oblasti proizvodnje, zaštite i prevencije poljoprivrednih kultura i voćnih zasada, prije početka sezonskih radova u voćnjacima i njivama", rekla je šef Odsjeka za poljoprivredu u opštini Kozarska Dubica Bobana Ćibić.

Ona je navela da, osim predavača, svakom predavanju prisustvuju stručnjaci iz različitih oblasti poljoprivrede, a da je program takve vrste prvi put organizovan ove godine sa tendencijom da se takav vid edukacije za poljoprivrednike organizuje i svake naredne godine u februaru.

U organizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe Prijedor sutra će biti održano predavanje o bolestima - kruškina buva i regulisanje rodnosti kruške, a osim najavljenih, biće održani savjetovanje iz oblasti uzgoja lijeske i predavanje o najznačajnijim bolestima jabuke.

Iz Odsjeka za poljoprivredu pozivaju sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače da prisustvuju predavanjima, a dodatne informacije o sadržaju i rasporedu predavanja mogu dobiti u tom opštinskom odsjeku.

Izvor: Srna